God festkake

GOD FESTKAKE

Pavlova er min absolutte favorittkake, og passer perfekt til store feiringer, bursdager og nasjonaldagen. Kaken vispes sammen på noen få minutter, stekes på 120 grader på nederste rille i ovnen i 80 minutter og pyntes avkjølt.

Jeg stekte kaken 16. mai, og pyntet den på nasjonaldagen med min gode venninne Erika. Mens vi ventet på resten av kakegjestene, smurte vi vaniljekrem på kaken og vispet krem med litt vanliljesukker. Kremen ble lagt oppå vaniljekremen i et tynt lag, mens jordbær og hvit sjokolade ble tilfeldig dandert på kaken. 

Ninas Pavlovaoppskrift: 8 eggehviter og en halv teskje salt piskes stive. Tilsett 350 gram sukker og pisk til alt sukkeret er oppløst. Bruk en sil og tilfør 1 teskje vaniljesukker, 4 teskje maizenamel og 2 små teskje vineddik. Vend ingrediensene forsiktig inn med en slikkepotte, men ikke bli for ivrig med røringen. Hvis det røres for mye, blir ikke marengskaken høy og staselig.