Smakfulle sveler

SMAKFULLE SVELER

En perfekt kosestund før leggetid for barna er varme sveler med smørkrem, bringebærsyltetøy eller brunost. Jeg lager pannekaker hver onsdag til frokost, men gjør litt ekstra stas på barna når sveler står på kveldsmenyen. Det går raskt å lage røren, og den trenger kun å svelle i ti minutter før steking. Siden vi er en pannekakefrelst familie, går røren av seg selv uten oppskrift. 

Ninas sveleoppskrift til åtte personer: 6 egg og 150 gram sukker røres til eggedosis, 150 gram smør smeltes og tilsettes eggedosisen. 1 liter kulturmelk og ca 750 gram siktet hvetemel blandes vekselsvis i røren med 2 små ts natron. Svelene stekes på hver side som vanlige pannekaker, og har en diameter på cirka 15 centimeter. Det går fint å steke tre sveler om gangen i en vanlig stekepanne. 

Enkel smørkrem: 100 gram mykt smør, 30 gram sukker og 100 gram melis vispes sammen i en kjøkkenmaskin. Smak deg frem til riktig konsistens. Smørkremen skal være nesten lik vanlig bordsmør i tykkelse.