Min Pavlovadrøm

VERDENS BESTE KAKE

 

Pavlova er min favorittkake, og passer perfekt til store feiringer, bursdager og nasjonaldagen. Kaken vispes sammen på noen få minutter, stekes på 120 grader på nederste rille i ovnen i 80 minutter og pyntes avkjølt.

Ninas Pavlovaoppskrift: 8 eggehviter og en halv teskje salt piskes stive. Tilsett 350 gram sukker og pisk til alt sukkeret er oppløst. Bruk en sil og tilfør 1 teskje vaniljesukker, 4 teskje maizenamel og 2 små teskje vineddik. Vend ingrediensene forsiktig inn med en slikkepotte, men ikke bli for ivrig med røringen. Hvis det røres for mye, blir ikke marengskaken høy.

Lag to mindre bunner som legges oppå hverandre, eller en stor bunn. Jeg smører først vaniljekrem på kaken, og legger på et tykt lag med pisket krem. Jordbær og Smashsjokolade danderes tilfeldig på kaken, men kaken er like god uten sjokolade eller med andre bær. Hvis du ønsker karamellsmak, helles litt Freia Karamellsaus på toppen av kaken.