MEDITERENDE TORSDAGSBUDDHA

 

Jeg har alltid styrt unna religiøse statuer, men endret mening da jeg så den staselige buddhastatuen på nesten en meter fra Townhouse Interiør. Innen buddhismen er Buddha en meditasjonsfigur med en daglig påminnelse om å tenke gode tanker og ha ro i sjelen. Buddhafigurer finnes i syv ulike positurer, en for hver ukedag, og hver figur forteller om begivenheter i Buddhas liv. Buddhafigurer er et bilde av bevissthetstilstand, og ikke et forsøk på å vise den historiske Buddha, Siddhartha Gautama. 

Vår Buddha er en torsdagsstatue, og er en av de meste utbredte Buddhastatuene i verden. Statuen for torsdag er en mediterende og sittende Buddha. Statuen har høyre ben over venstre ben og høyre hånd over venstre hånd, mens Buddha mediterer over grunnene til lidelse og dets opphør.

Personlig synes jeg torsdagsbuddhaen gir oss et på påskudd til å senke tempoet. Buddhaen troner majestetisk i vindusposten omkranset med store blomsterpotter med orkideer og lyslykter. Selv om jeg ikke har noen relasjon til buddhismen, føler jeg ro i sinnet når jeg ser på statuen. Den har et behagelig rolig uttrykk, og en svært avslappende positur. 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

sixteen − one =