Interiør på Nordstrand

VILLA FLORIS

Villa Floris ble renovert sommeren 2016. Jeg brukte to intensive måneder på å planlegge hjemmet vårt, og skrev ned alle tanker i planleggingsboken min. Hvert enkelt rom ble tegnet i detalj med fargekoder, plassering av møbler og lamper. Alle rom fikk lister med nye møbler, tepper og gardiner.

Boken inneholder også endring av husfasaden, elektriker- og rørleggerarbeid, riving av lettvegger og integrerte skap, og nye praktiske løsninger. Hallen fikk en helvegg med integrerte Kvänumskap, med plass til alle sko, jakker, skjerf, luer, sekker og sportsutstyr. Den ene boden ble til skobod, med hyller fra gulv til tak på alle veggene. Loftet ble til stue og soverom, og vi fikk ny vinkjeller med naturlig kjøling fra den 100 år gamle grunnmuren i kjelleren.

70 kilo tekstil ble sydd til Villa Floris. Det tok to måneder før syersken var ferdig med jobben. Jeg ønsket å komme i mål med hjemmet vårt, og brukte mye tid på valg av gardiner, sengetepper og puter. Det var vanskelig å se for seg resultatet med små stoffprøver. Heldigvis gikk jeg for like tekstiler i spisestue og kjøkken, som viste seg å være et klokt valg.

Jeg tegnet møbler hos Slettvoll, og bestilte sofaer, stoler, stuebord og spisestuestoler to måneder før vi flyttet inn i Villa Floris. Møblene kom tre dager før vi flyttet inn, og passet som en drøm til veggfargene Bergknatt og Deco Blue. Kjøkkenbord og spisestoler ble kjøpt fra Englesson, og barna fikk møbler fra Miss Muffet og Olivers Furniture.