De beste svelene

DE BESTE SVELENE

Finnes det noe bedre enn varme sveler med smørkrem, bringebærsyltetøy eller brunost? Det går raskt å lage røren, og den trenger kun å svelle i ti minutter før steking. Siden vi er en pannekakefrelst familie, går røren røren på autopilot. 

Ninas sveleoppskrift til åtte personer: 6 egg og 150 gram sukker røres til eggedosis, 150 gram smør smeltes og tilsettes eggedosisen. 1 liter kulturmelk og ca 750 gram siktet hvetemel blandes vekselsvis i røren med 2 små ts natron. Svelene stekes på hver side som vanlige pannekaker, og har en diameter på cirka 15 centimeter. Det går fint å steke tre sveler om gangen i en vanlig stekepanne. 

Enkel smørkrem: 100 gram mykt smør, 30 gram sukker og 100 gram melis vispes sammen i en kjøkkenmaskin. Smak deg frem til riktig konsistens. Smørkremen skal være nesten lik vanlig bordsmør i tykkelse.